29 Ocak 2013 Salı

Çıtı pıtı hazırlıklar...

Liseli yıllardan bu yana süre gelen bir hikaye 9 Haziran'da yep yeni bir başlangıç haline dönüşecek. Tabii hazırlıklar da bunun cabası.. Nişan hazırlığımız 15 günde olurken düğün için neden 7 ay önceden hazırlanmaya başladım ben de anlamadım:) sanırım ben de her gelin adayı gibi eksik bir şeylerin olacağından korkuyorum. Halkla İlişkiler Bölümünün düğün hazırlığım için bu denli bana faydası olacağını bilseydim ben bu işi daha önce düşünürdüm herhalde.
Öncelikle D&Rdan çok sevimli bir düğün hazırlığım için defter aldım.
Eee ne de olsa plan bu işin en önemli noktası. Daha sonra İstanbul'dan toplam 30 Organizasyon şirketiyle elektronik ortamda iletişime geçtim. Şimdi neden bu kadar abarttığımı düşünüyorsunuz değil mi? Çok haklısınız. Size 1200 kişiye yakın davetli sayısı olacağını söylesem..? :)) Bir de böyle bir rakamı Sapanca'da kaldırabilecek mekan sayısı ya 1 ya da 2 dir. Bundan dolayı organize şekilde gitmek benim için en mantıklı olanıydı. İstanbul'dan 8 organizasyon şirketiyle yüz yüze iletişime geçtik vee çıkan rakamlar inanın ürkütücüydü..60 bin 80 bin 100 binlerden başlıyordu. Tabi ''biz biraz düşünelim :)''demek zorunda kaldık.
Organizasyon hakkında yeteri kadar donanıma sahip olduktan sonra onu bir kenara bırakıp mobilya telaşına girdik. Sizlere şiddetle tavsiye ettiğim bir mağaza: Modoko ''ADA MOBİLYA''. Klasik mobilyada profesyonel olarak yıllardır işinin ehli olan ADA MOBİLYA, klasik yaşantımı taçlandıran bir hazine olarak göründü gözüme. Yatak odamı, salonumu ve evimde bulunan 2 kulenin de dekorasyonunu  mağazanın iç mimarı olan Tuğba hanıma bıraktım.İşte kulenin koltuk takımından minik bir kare;
Bir de yatak odamdan bir kare paylaşmak istiyorum sizlerle;


Oturma odamı ise; gündelik kullanacağım için modüler ve avangart arası bir tonda aldım.

Son olarak gelinlik... Vakko Wedding House'dan ve Pronovias'dan 1 hafta önceden randevu alarak gittim. Yaklaşık 4 saat süren denemeler sonucunda Vakko'da karar kıldık Anıl ve ben:)
İnanırmısınız içimi çocuksu bir duygu kapladı. O an sanki dümyanın en güzel insanı bendim. Düşünün düğünde ne hale gelirim artık. Söz veremem ama şımarmamaya çalışacağım:):)
Aslında bitmiş diyebilirim çünkü, Gürsel babam(kayınpederim), Nurhan annem(kayınvalidem)  ve de damat adayım ANIL, bana bu konuda fazlasıyla destek oluyorlar. Bu yüzden zorlanmadan hazırlıklarımı tamamlayabiliyorum. Geriye kalanlar ise teferruat. Mutfak, banyo, halı, avize, aksesuvarlar... Sanırım 5 ay içinde bunları yetiştirebilirim ne dersiniz?;) Haa, unutmadan geçen haftalarda ''Evlilik Fuarı'na'' gittik. Gelinlikleri beğenmedim ama kına gecesi için müthiş kompozisyonlar vardı.Mesela bu bindallı elbise 1000 tl değerindeydi. Hele şu aksesuvarlara bakar mısınız?




Aynı şekilde davetiyeler de başarılıydı. KOZA katılmış her yıl olduğu gibi gayet başarılı örnekleri vardı.Bu yıl ki tonlar pudra ağırlıklı. Sanıyorum ki davetiyelerimiz şeker tadında olacak:) Örneğin;









Aslında benim gibi hazırlığı olan arkadaşlarıma kendi deneyimlerimi görsel paylaşımlarla destekleyerek onlara yardımcı olabilirim. Çünkü biliyorum ki sizlerden de çok şey öğreneceğim.
Yani arkadaşlarım,
Plan, program araştırma, koşturma, her birşey  görüldüğü üzere Kristal Taşlarımın birer parçası..
Hepinize Kristal değerinde günler diliyorum:)  





4 yorum:

  1. Bloğunuz hayırlı olsun. Umarım herşey güzel olur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim bir heyecanla başladık:)

    YanıtlaSil
  3. mobilyalarınız baya ağır olacak anlaşılan, merakla bekliyorum:) kolaylıklar diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.Evimin yapısal şekli itibariyle klasik mobilya daha uygun olacaktı.Bir de karakteristik olarak da sanırım klasik şeyler daha çok ilgimi çekiyor:)Ben de sizin gibi merak ediyorum:) ilginize teşekkürler

    YanıtlaSil